Distilleerderij: Glen Keith
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Keith 14 Year Old 1991/2005 Douglas Laing, Old Malt Cask, refill bourbon hogshead #DL1985, 333 bts
Kleur: stro
ABV: 50.0%

Helder

Een oudere Glen Keith uit de Old Malt Cask stal, toen deze nog tot Douglas Laing behoorde (sinds 2014 zit dit hij broerlief Hunter Laing & Co), gedistilleerd in 1991 en gebotteld in 2005. Dit betekent dat hij al even lang op de fles zit als hij heeft doorgebracht op het vat.

Een rijkelijk fruitige neus. Helder, zeg maar. Appels, peren, mandarijntjes, perzik, mirabellen en ga zo maar door. Bijna tropisch, maar toch eerder Europees. Volgt u nog? Mooie florale toets. Kamille, boterbloempjes en een hint van honing. Klassiek voorbeeld van Glen Keith op bourbon, waar ik alleen maar om kan juichen.

Ook op smaak is hij bijzonder fruitig, maar nu gaat hij wel de tropische toer op. Voeg aan het fruit van de neus gerust kruisbessen, ananas en meloen toe. Het geheel is redelijk zesty en pittig gekruid. Denk witte peper, gember en zachte tannine.

De afdronk is lekker lang, pittig, op groene eik en grapefruit.

Schoolvoorbeeld van een excellente, op bourbonvaten gerijpte, Glen Keith.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).