Bottelaar: W &
J Graham’s
Regio: Portugal
Fles: Graham’s 1994 Single Harvest
Kleur: roodbruin
ABV: 20%
Finesse
Ik drink af en toe
ook wel eens iets anders dan whisky, hoor. En ik beken, portwijn is één van
mijn favoriete alternatieven, zeker na een heerlijke maaltijd. En als ik dan al
porto drink, dan is dat vaak Graham’s. Gewoon omdat ik die erg, erg lekker vind.
Ik heb er al een stuk of 20 verschillende bottelingen van geproefd. En dit jaar
kwamen ze met twee nieuwe single harvest
bottelingen op de markt. Een 1994 en een 1963. Beginnen doen we met de jongste.
Gedroogde vijgen, rozenblaadjes, yoghurt,
sangria, donkere honing, oosterse kruiden, een druppeltje balsamico en
geroosterde noten… dit en nog veel meer krijg ik op de neus.
Heerlijk romig op de tong. Volle body met
heerlijke fruitige toetsen als van rood fruit, zwarte bosbessen, maar
tegelijkertijd fris. Iets van geroosterde koffiebonen en noten. Licht floraal
tegelijkertijd. Wat een finesse!
De afdronk is kort en fris.
Fantastische porto die het bij een kaasschotel
of notentaart erg goed zal doen. Een fles kost je zo’n 110 à 125 EUR en dat is
hij dubbel dwars waard! Eens open, best opdrinken binnen de zes maanden, maar
dat is ten huize Dermul geen issue.
Geproefd door
Mark Dermul op 23-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).