Brouwerij: Alvinne
Regio: België
Fles: Alvinne Sigma Wild Forest, 330ml
Kleur: roodbruin
ABV: 8%

Bosvruchten

Alvinne uit Zwevegem is een brouwerij die zich specialiseert in zure bieren. Wild & Sour Ales, zeg maar. En er staan er twee in mijn bierkelder te wachten. Laten we maar snel aan de slag gaan. Beginnen doen we met hun Sigma Wild Forest, gebotteld op 8%. Het bier is gemacereerd met bosvruchten (bramen, bosbessen en frambozen) en gefermenteerd met de huisgist ‘Morpheus’. Hij schenkt roodbruin met een beige kraag die relatief lang stand houdt.

Perensiroop… Dat is het eerst wat voor mijn geestesoog verschijnt als mijn neus in het het glas stop. Dat wordt gevolg door een 4-vruchten confituur met aardbeien, frambozen, bosbessen en rabarber op het voorplan. Vooralsnog vooral zoet en zeker niet zuur. Prima neus.

De eerste slok is onmiddellijk wél zuur, maar op een goeie manier. Zoetzuur, eigenlijk, waarbij het zure mooi tegengas gegeven wordt door het rode fruit. De balans die hierdoor gecreëerd wordt is prima. En het bescheiden ABV zorgt er ook voor dat dit vlotjes naar binnen gaat en bijgevolg een prima dorstlesser is.

De finish is middellang en een tikkeltje astringent, waardoor ik even moet bekkentrekken.

Leuke sour die dankzij de bosvruchten een prima balans krijgt.

Geproefd door Mark Dermul op 20-04-2024