Bottelaar: Rasta Morris
Regio: Jamaica
Fles: Rum Jamaica 10 Year Old 2013 Rasta Morris, RM032, 247 bts
Kleur: vol goud
ABV: 65.3%

Funky & Fruity

Ah, Jamaica, man! In 2013 werd deze rum gedistilleerd in een distilleerderij die in een park ligt dat echt waardig is om te bezoeken (een goeie verstaander…). Na een tropische rijping nabij Lluidas Vale verhuisde het vat naar Europa, waar het dan nog vier jaar lang een zogenaamde continentale rijping onderging om uiteindelijk een op bijna duivels hoog ABV gebotteld te worden. Daarna mocht het label van Rasta Morris op de fles. Hier keek ik enorm naar uit!

Humus, tijgerbalsem, bakbanaan en een compote van vijgen, maar ook houtlijm, kokosmelk en perziken. Dit gaat mooi over en weer tussen funky en fruity. Hij is alvast minder funky dan ik gewend ben van Worthy Park (oeps). Het lijkt wel alsof de rum gemixt werd met een lekker zoete Speyside whisky!

Op de tong, daarentegen, is het zonder enige twijfel een uitgesproken Jamaicaanse rum! Kruidig op zwarte peper, kaneel en kamfer, gevolgd door een karrenvracht aan fruit met banaan en mango op kop, gevolgd door perzik en abrikoos en een hint van onrijpe ananas. Nog een takje munt en een streepje woodsmoke. Oh, wat is dit weer duivels lekker, zeg!

De finish is lang en bevredigend en tilt deze rum zo mogelijks nog hoger.

Machtige rum. Wat ben ik blij dat ik hier twee flessen van kocht (89 EUR per stuk). Eentje om de verzameling Rasta Morris compleet te houden en eentje om deze zomer van te genieten.

89/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-07-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).