Distilleerderij: Milk & Honey Distillery
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey Hacarem Spirits 100th Anniversary, Israeli Red Wine, 400 bts
Kleur: amber
ABV: 55%

יין אדום

Hacarem Spirits Ltd is een Israëlisch importeur van lekkers sinds 1921. En om hun 100e verjaardag te vieren klopten ze aan voor een single cask bij de jongens en meisjes van Milk & Honey. Het betreft een jonge malt die op een Israëli rode wijnvat gerijpt is. Het leverde uiteindelijk 400 flessen op.

Intense neus op rood fruit met flink wat herbale toetsen van oregano en paprikapoeder, tamme kastanjes en bloedappelsienen. Iets van woodsmoke – dat moet wel van het STR proces komen, toch? Om één of andere manier vind ik hem ook best umami. Rosbief in een sausje van rode bessen. Aangenaam.

Lekker mondvullend, maar nu wel onmiddellijk best pikant. Chili, nootmuskaat en kruidnagel. Paprika en oregano keren weer. Flink herbaal, hoor. Maar ook flink floraal, bijna flirtend met iets van parfum. Het is wat op het randje, maar gelukkig wordt hij niet zepig. Een bittertje van walnoten verschijnt midpalate. Water is niet nodig.

De afdronk is daardoor een beetje vreemd. Funky, zeg maar.

Oh, die vreemde titel? Dat is gewoon ‘rode wijn’ in het Hebreeuws. Bedankt voor het sample, Pascal!

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-07-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).