Distilleerderij: GlenDronach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: GlenDronach Cask Strength Batch #9, OB 2020, Pedro Ximénez & Oloroso Sherry Casks
Kleur: amber
ABV: 59.4%

Café Noir koekjes

Ondertussen is GlenDronach al aan batch 10 toe en nummer 11 wordt momenteel gebotteld om in het najaar van 2022 te verschijnen, maar ik stel het nog even met batch nummer 9 uit 2020. Het is al even geleden dat ik deze nog eens proefde. Ik had eerder batches 1, 2, 3, 4 en… 6. Dan een paar releases overgeslagen, maar nu ben ik er weer klaar voor.

Rozijntjes, droge sherry, woodsmoke, mokka en boomgaardfruit, dat is de neus van deze GlenDronach in een notendop. Nougat en boterbabbelaars treden bij. Tabak en… tijm. Verre van slecht, maar ik heb al beter gehad (namelijk Batch 4).

Prima body. Flink olieachtig, bijna stroperig. Onmiddellijk flink pikant op kruidnagel, oregano, munt en kaneel. Een flinke dosis honing komt de boel wat verzachten, terwijl gekonfijt fruit zich laat opmerken. Mokka – Café Noir koekjes! – en een handjevol walnoten. Dat lijkt er al veel meer op.

De afdronk is lang, nootachtig en flink kruidig.

De neus was wat ingetogen, maar op smaak is dit weer een erg lekkere GlenDronach. Reken op zo’n 80 EUR.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).