Brouwerij: Wolf & Fox Brewery
Regio: België
Fles: Wolf & Fox Journey
Kleur: witte wijn
ABV: 7.5%

Appelsap op Alcohol

Bier en cider worden vaak met elkaar vergeleken, maar zijn toch totaal verschillend. Cider is immers een alcoholische drank die verkregen wordt door het fermenteren van appels. De brouwer kiest vaak verschillende soorten om zo tot een smaak- en alcoholvariëteit te komen. Maar eigenlijk komt cider dus dichter in de buurt van wijn dan van bier. Het wordt tenslotte gemaakt van vergiste suikers uit vruchtensap (in het geval van wijn is dat uiteraard van druiven) terwijl de suikers bij bier uit gemout graan komen. Cider wordt na vergisting verder op smaak gebracht door enkele maanden rijping op eikenhouten vaten (wat we ook bij sommige bierstijlen kennen, natuurlijk). Nu zit in het glas de Journey van de Gentse Wolf & Fox Brewery. De Journey verscheen voor het eerst in 2019 en is een cider van rode en groene Belgische appels. Hij schenkt net als een champagne: kleur van witte wijn, lekker helder, met flink wat bubbels.

Frisse appelmoes op de neus met een snoeperig kantje. En daarmee is eigenlijk alles gezegd. Maar dat is niet meer dan normaal, toch? Het is immers bubbelend appelsap op alcohol, dus niet flauw doen.

Yup, ook op smaak is het precies volgens verwachting. Zacht parelend appelsap met een lichte bite. Het is ook een tikkeltje drogend, moet ik bekennen. Da’s een pluspunt, by the way.

De afdronk is licht en kort.

Verfrissend drankje en kan perfect al aperitiefje dienen, maar gaat wat mij betreft ook prima bij zachte kaas. Ze hebben overigens ook een perencider die naar de naam ‘Voyage’ luistert. Moet ik eens proberen, me dunkt. Dankjewel, Benny VDB!

Geproefd door Mark Dermul op 12-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).