Brouwerij: Mikkeler
Regio: Denemarken
Fles: Energibajer, 330ml
Kleur: goud
ABV: 0.0%

Baai

Mikkeler is een bekende Deense craft brewery die het overgrote deel van haar productie bij de Proefbrouwerij in Lochristi laat draaien. Hun Energibajer is een alcoholvrij bier, dus ik ben onmiddellijk op mijn hoede. Het is immers geen sinecure om een smaakvol bier te maken zonder alcohol. Mikkeler (en ook de Proefbrouwerij) is daar wonderwel in geslaagd. Ik moet bekennen dat ik niet weet hoe deze schenkt, want ik tutterde hem uit het flesje na een whisky tasting in Borgerhout. Ik liet me vertellen dat het goudblond is met een witte kraag. Whatever.

Verrassend fruitige neus op pompelmoes, perzik, abrikoos en een verloren gelopen rozijn. Dat is leuk. Erg fris en uitnodigend.

Dat het makkelijk binnenkapt, hoeft geen verklaring, het is immers alcoholvrij. Maar dat het zo smaakvol, fris zoetzuur met een zacht bittertje ging zijn, dat zag ik niet aankomen. Dit lust ik zeer zeker wel!

De eerder korte finish is licht kruidig op hoppen en blijft fris op pompelmoes.

Geen idee wat met de naam bedoeld wordt… Immers, energibajer betekent zoveel als energiebaai. Tja, die Denen toch.

Geproefd door Mark Dermul op 15-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)