Distilleerderij: Milk & Honey Distillery
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey New Make, b. 2022
Kleur: clear
ABV: 40%

Twintigste

Wie mij een beetje kent weet dat ik een zwak heb voor new make. En dus laat ik geen enkele kans onbenut om die te proeven. Met die van de Israëlische Milk & Honey Distillery ben ik niet aan mijn proefstuk toe. Het is al de vierde new make die ik van hen aan de lippen zet, maar dit is wel hun meeste recente.

Frisse neus op moutsuikers, honing en iets wat me aan guimauve doet denken. That’s a first! Erg clean, alweer. Zeer toegankelijk.

Doordat deze versie op 40% zit, komt hij erg vlotjes binnen. Ietwat romig en zoet met een kruidig randje. Zelfs iets zilt en floraal. Minder fruitig dan de vorige versie, maar niet minder interessant.

De finish is deze keer echter wat aan de korte kant. Stoort dat? Neen.

Hij lijkt alsmaar beter te worden, die new make uit Tel Aviv, en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Het is overigens de 20e ontmoeting met deze distilleerderij en ik ben ondertussen flink fan geworden.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-06-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).