Distilleerderij: Eaglesburn
Regio: Nederland
Fles: Eaglesburn 4 Year Old 2018/2022 for The Barrel Baron, 50cl, 60 bts
Kleur: amber
ABV: 53.0%

Perfect op Dronk

Ha, die Marcel van The Barrel Baron toch. Na zijn Cley bottelt hij nu ook een Eaglesburn. Daar ben ik blij om, want het zijn twee van mijn favoriete Nederlandse distilleerderijen. Deze Eaglesburn rijpte 4 jaar lang op een bourbon cask en werd gebotteld op vatsterkte.

Mooie, snoeperige neus op een karrenvracht aan karamel (Werther’s Echte), roomboter, winegums en een confituur van appels en peren. Slechts een hint van eik die hem gewicht geeft. Deze neus is alvast uitstekend.

Komt stevig binnen zonder te branden. Lekker mondvullend. De appels en peren worden netjes opgevolgd door perzik en gedroogde abrikoos, terwijl de houtkruiden hem nu flink wat warmte geven. Bananenchips op de achtergrond. Iets van kastanjes en noten. De winegums op de achtergrond geven hem iets speels en toegankelijks.

De afdronk duurt lekker lang, blijft zoet en kruidig en doet me verlangen naar nog een slok.

Deze is perfect op dronk, toegankelijk en bevredigend. Maar bovenal: lekker! Geen wonder dat de 60 flesjes in een oogwenk uitverkocht waren. Ik ben alvast blij dat ik er twee te pakken kreeg.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-07-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).