Brouwerij: Saint-Feuillien
Regio: België
Fles: Grisette Tripel Bio, 33cl
Kleur: goudblond
ABV: 8%
Glutenvrij
Onlangs was ik met vrienden te gast in Epiphany’s Kitchen, een verborgen parel in hartje Gent op een spreekwoordelijke steenworp van het Gravensteen, waar ik genoot van een fantastisch tasting menu. Het ging gepaard met deze Belgische tripel van de bekende Saint-Feuillien brouwerij. Het is een glutenvrije tripel, wat op zich natuurlijk erg bijzonder is. En bovendien bio, want het bier heeft geen enkele biochemische behandeling ondergaan. Het schenkt een helder, goudblond met hoge witte kraag die niet bepaald lang blijft staan.
De neus is fris en monter met een zacht zuurtje, moutsuikers en grassen, maar heel erg uitgesproken is het allemaal niet. Eerder flauw van geur, ondanks dat het een tripel is (waar ik toch een beetje pit of een scherp randje verwacht).
Hij is wel heel erg dartel. Flink wat koolzuur zorgt ervoor dat dit een levendig bier is, maar veel smaak geeft het niet echt af, vind ik. Iets zoets en fruitigs, maar ik kan er de vinger niet op leggen. Wederom wat mout, maar wederom met weinig pit.
In de afdronk krijg ik nog iets zoets met dan een mooi bittertje, maar hij is weg voor je het weet.
Goh, weet je, dit zou ik in de toekomst al eerder als aperitiefje bestellen, want het is te weinig uitgesproken om naast een heerlijke maaltijd overeind te blijven.
Geproefd door Mark Dermul op 26-05-2024