Distilleerderij: Shinshu Mars
Regio: Japan
Fles: Mars Kasei Blended Whisky
Kleur: stro
ABV: 40%

Griesmeelpap

Mars Kasei is een Japanse blended whisky, met andere woorden gemaakt van zowel malt- als graanwhisky. Er wordt niet bekend gemaakt uit welke distilleerderij de ingrediënten afkomstig zijn, maar we kunnen vermoeden dat ze uit de Shinshu Mars Komagatake Distillery komen, één van Japans hoogst gelegen distilleerderijen.

Zoet, maar tegelijkertijd nog flink new make-y met witte bloemen, ontbijtgranen, een karrenvracht aan vanille en iets wat me aan griesmeelpap doet denken. Hier is erg weinig aan de gang.

De body is erg licht en ook op smaak is er weinig aan de gang. Naast vanille en wat zachte toetsen van overrijpe appels en een subtiele hint van woodsmoke, is het hier vooral wat bittere eik die de bovenhand neemt. Zacht gekruid. Wordt snoeperig zoet vanaf de tweede slok.

De finish lijkt op niet veel en is toch het beste onderdeel van deze smaakervaring. Kort op rucola bonbons, vanille en kruiden van het eikenhout.

Nee, dit is een Japans niemendalletje. Wist-je-dat-je: het Japanse woord ‘Kasei’ betekent niet meer of minder dan ‘Mars’. Dus eigenlijk heet deze whisky Mars Mars. LOL. Thanks, Manny!

76/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-06-2024