Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: FoxTown When Life Gives You Hops Batch 2023

Tasting Notes Posted on 03/01/2024 16:30

Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown When Life Gives You Hops Batch 2023, Double Dryhopped IPA, 330ml
Kleur: amber
ABV: 7%

Dennennaalden

Dit is reeds de derde editie van de ‘double dryhopped IPA’ van de biercrew uit Vosselaar. When Life Gives You Hops, dan maak je bier, hé. En de vorige twee vond ik erg lekker, dus ben ik er ook gerust op voor deze nieuwe batch. Hij schenkt amberkleurig met een mooie witte kraag.

Hola, deze is echt bitterzoet met een karrenvracht aan roze pompelmoes, citroenschillen, dennennaalden en zelfs een hint van groene tuinkruiden. Interessant, maar minder makkelijk dan zijn voorgangers. Moeilijk gaat ook.

Op smaak is het een frisse, dorstlessende bedoening met zachte toetsen van mango en perzik, maar het is toch weer het bittere van de pompelmoes dat hier met de aandacht gaat lopen. En ook die herbale toetsen zijn hier veel sterker dan bij de vorige batches.

Korte, dorstlessende finish.

Wederom een flinke doordrinker, hoewel ik moet bekennen dat het mijn minst favoriete van de drie WLGYH-varianten is. Hij ontbeert een zoetje om de flinke bitterheid wat tegengas te geven. Desalniettemin ging ook deze vlotjes naar binnen.

Geproefd door Mark Dermul op 19-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Bier: FoxTown Quad the Fox Tawny Port Barrel Aged

Tasting Notes Posted on 03/01/2024 06:30

Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown Quad the Fox Tawny Port Barrel Aged, Quadrupel, 330ml
Kleur: roodbruin
ABV: 11%

Porto

Goh, de Quad the Fox Pinot Noir Wine Barrel viel mij heel erg mee, dus ben ik al even benieuwd wat de quadrupel van FoxTown op een Tawny Port Barrel gaat doen. Ik verwacht me ook hier aan donkerzoete toetsen van rood fruit. We gaan het zien (ahem: proeven). Hij schenkt mooi roodbruin met een kraag van kleine belletjes die relatief lang stand houdt.

Romige en zoet neus die erg lijkt op de Pinot Noir Wine barrel versie van deze quadrupel, maar hij vertoont nog meer rood fruit en een mooie zoetzure toets die ik niet anders kan omschrijven dan pompelmoes en kersen.

Deze is lekker mondvullend en romig met een karrenvracht aan zoete mout en een prachtige toets van de porto. Ja, je proeft echt de porto en dat is natuurlijk een pluspunt. Niet echt vineus, wel zacht en gevaarlijk drinkbaar en mijn favoriet van de twee.

De finish is wat aan de korte kant. So what? Neem ik toch gewoon nog een slok!

En zo kan ik de dames en heren van FoxTown opnieuw van harte feliciteren met een geslaagde quadrupel. Goed bezig!

Geproefd door Mark Dermul op 06-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).