Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dewar’s White Label, b. 1975

Tasting Notes Posted on 27/01/2021 16:42

Bottelaar: Dewar & Sons Ltd
Regio: Schotland
Fles: Dewar’s White Label, b. 1975, 750ml
Kleur: goud
ABV: 40%

OBE

Een oude botteling van Dewar’s White Label, zonder vermelding van inhoudsmaat of ABV op het label, maar toch een botteling uit 1975 volgens de print op de rug van het label. Da’s liquid history, toch? Ik was amper 5 toen dit spul op fles ging.

Hoewel hij op de neus wat flirt met OBE, wordt die toch voornamelijk gedomineerd door gestoofde appels met kaneel en carré confituur. Tikkeltje gepeperd, maar heel toegankelijk.

Ook op smaak is OBE het eerste wat opvalt. Tja, oude fles, lang open, meer dan de helft leeg – niet totaal onverwacht. Dat zorgt er op smaak wel voor dat hij wat floraal geworden is – bijna zepig – waardoor hij niet meer helemaal op smaak is en dus moeilijk te beoordelen. Met een beetje goeie wil krijg ik wederom appels, maar nu ook wat mandarijn en een klein bittertje van het hout.

In de afdronk – die middellang is – komt er plots wat karamel opzetten.

Moeilijk te beoordelen, gezien het OBE. Toch bedankt voor het sample, Pat.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-08-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Crazy Glen 5 Year Old 1979

Tasting Notes Posted on 27/01/2021 06:41

Bottelaar: The Crazy Scotch Whisky International Company
Regio: Schotland
Fles: Crazy Glen 5 Year Old 1979, 100% Pure & Genuine Highland Malt, imported by Riccadonna Import, 750ml
Kleur: stro
ABV: 40%

Blenders’ Malt

Deze gouwe ouwe is een Highland Malt! Maar veel meer informatie valt er niet te vinden over deze fles, behoudens het feit dat het om Italiaanse import gaat en dat de producent zichzelf The Crazy Scotch International Company noemt en zijn hoofdkwartier in Glasgow had. Toch wel een beetje benieuwd naar.

De neus is licht, fruitig en moutig. Denk appels en groene banaan, een hint van zespri en flink wat zoete mout. Hint van bubblegum, ook, maar eigenlijk niks mis mee.

De body is licht olieachtig. Op smaak is hij snoeperig zoet met een karrenvracht aan vanille, appels keren weer, honing doet zijn intrede en er zit een flink pepertje in. Redelijk alcoholisch, dat wel. En hij heeft een klein beetje last van OBE, maar dat is ‘m graag vergeven.

De afdronk is middellang (langer dan verwacht) op zoethout en honing.

Een typische blenders’ malt, maar best nog leuk voor zo’n ouwe rakker.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-08-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).