Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: Innerfox Tripel
Kleur: goudblond
ABV: 8.3%

Boenk

De FoxTown Beer Crew zijn vier bierliefhebbers uit Vosselaar (vandaar de naam) die na jaren van hobbybrouwen besloten hebben om hun recepten aan het brede publiek te laten proeven. De eerste release, tevens hun vlaggeschip, is de Belgian Style Tripel, de Innerfox. Je kan hen volgen op deze Facebook-pagina. Hun tripel schenkt goudblond met een prachtige witte kraag met middelgrote bellen die lekker lang blijft staan. Het oog wil ook wat!

Verfrissende, zomerse neus op zoete mout, zachte agrums met een heerlijk bittertje van de hop. Earl Grey thee en iets metalig alsof hij uit blik werd geschonken. Het stoort niet, laat ik duidelijk zijn. Helemaal op de achtergrond, maar te ontdekken als je de tijd en de moeite neemt (lees: als je kan weerstaan aan onmiddellijk een slok te nemen – was niet gemakkelijk, neem het van mij aan) zelfs iets van fruitpap, echt waar. Banaan, ik ben niet aan het zeveren.

Goeie body. Fris maar tegelijkertijd iets wat bijna als romig kan omschreven worden. Iets meer citrus dan op de neus en de bitterheid is er boenk op. Tikkeltje kruidig. Om één of andere bizarre reden kan ik het beeld van een koeienstal niet uit mijn geestesoog krijgen. Wat gaat dit gevaarlijk vlot binnen, zeg.

De afdronk is niet zo erg lang, maar who cares? Ik lust hier nog wel eentje van.

Leuke kennismaking met dit nieuwe biermerk. Ik ga me er gauw nog wat bijbestellen. Ocharme 1,80 EUR voor een flesje. Aanrader. Er is ook nog een Barrel Aged versie van deze tripel, maar daar kon ik de hand nog niet op leggen. Wie helpt?

Geproefd door Mark Dermul op 17-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).