Distilleerderij: Cascade Hollow Distillery
Regio: USA
Fles: George Dickel 9 Year Old, OB 2018 Hand Selected Barrel
Kleur: brons
ABV: 51.5%

Old Fashioned

De Cascade Hollow Distillery – producent van de George Dickel bourbon – is de enige andere stokerij (naast Jack Daniel’s) die gebruik maakt van het zogenaamde Lincoln County Process. Dat is het filteren van de spirit door het houtskool van de suikerahorn alvorens deze in vaten te slapen te leggen. Dit mag je dus ook gerust een Tennessee Whiskey noemen. Deze 9-jarige is een botteling uit 2018 en betreft een single barrel of – zoals het trots op het label prijkt – een ‘Hand Selected Barrel’. Het is de allereerste George Dickel die ik proef (als u even abstractie maakt van de ‘geheime’ Tennessee whiskey die ik eerder al proefde van North Star Spirits, The Whisky Mercenary en Mark & Manny’s Malts :-)).

Heerlijk gelaagde neus op mango, kersen, gebakken peren en snuiftabak. Dan volgen amandelnoten en komen de kruiden opzetten. Denk nootmuskaat, kaneel en chilipepers. Dit is goed, hoor!

De body is prima. Romig en mondvullend. Italiaanse koffie met amandelschaafsel, gebakken peren besprenkeld met kaneel en karamel, opgelegde rozijnen en mais op de barbecue.

Heerlijk lange finish op peperkoek, karamel en amandelen, kruidig tot op het sterfbed.

Ja, dit is wel erg goed, hoor. Verkrijgbaar voor zo’n 40 EUR, wat ik een koopje vind. En hij is ideaal voor een Old Fashioned, geloof me.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).