Distilleerderij: Woodford Reserve
Regio: USA
Fles: Woodford Reserve Distiller’s Select, batch 2944, OB 2018
Kleur: amber
ABV: 45.2%

Mooi

Happy 4th of July! Daar moeten we wel iets Amerikaans op drinken, toch? Doen we gauw deze Woodford reserve. De distilleerderij heet eigenlijk Labrot & Graham, wat nog steeds op het label staat. Het speciale aan deze bourbon is dat hij triple distilled is! De mash bill bestaat voor 72% uit mais, 18% rogge en 10% mout en deze Distiller’s Select rijpte minimaal zes jaar. Het merk werd pas in 1996 gelanceerd als premium bourbon en doet het heel goed. Het is tevens de officiële bourbon van de Kentucky Derby. Eerdere versies die ik al proefden waren gebotteld op 42.2% en 43.2%, maar deze zit op een comfortabele 45.2% ABV oftewel 90.4 Proof.

Erg mooie en gelaagde neus met flink wat fruit à la perzik, pruim, kers, peer en gebakken appels. Nog wat beboterde toast en flink wat honing. Toets van eik, viooltjes en zachte kruiden. Dit is erg mooi.

Prima body met onmiddellijk het zoete fruit van de neus dat meteen wordt onderstreept door flink wat karamel en gekruid met peper en nootmuskaat. Mooie hint van kaneel. Prima balans. Wederom erg mooi.

De afdronk is middellang, zacht gekruid en lekker zoet.

Dit is toch wel een erg lekkere bourbon, hoor. En betaalbaar ook met zijn prijskaartje van om en bij de 35 EUR.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).