Brouwerij: Proefbrouwerij
Regio: België
Fles: Bloemenbier, 33cl
Kleur: amber
ABV: 7%

Plakkerig

Bloemenbier wordt gebrouwen in de Proefbrouwerij te Lochristi en krijgt zijn naam omwille van het feit dat Lochristi bekend staat om zijn bloemen (ik beken, ik moest dat opzoeken, ik had geen idee). Er plakt geen label op het flesje zelf, alle informatie over het bier staat op de papieren wikkel die rond elk flesje zit. En ja, bloemen en planten horen tot de ingrediënten van deze amberkleurige ale, die een flinke carbonatie vertoont, alsook een mooie witte kraag met grote bellen. De kraag blijft lang staan.

Hij geurt lentefris met een bittertje van grapefruit en doet me (heel even) aan Duvel denken. Zoet mout is onmiskenbaar, alsook enkele fruitige toetsen van perzik en mandarijn. Na enkele ogenblikken verschijnt iets floraal op de achtergrond. Het water loopt me al in de mond.

Hij is lekker romig en verrassend zoet! Honing bij de vleet, maar ondertussen wel lekker fris. Het florale keert weer, alsook de perzik die plots heel groots wordt. Sinaasappelsap op de achtergrond. Zomers zoet!

De afdronk wordt door al die zoete zaligheden wel een plakkerige boel, maar geen nood – dat kan je wegspoelen met je volgende Bloemenbier. Of, nee, wacht…

Dit gaat gevaarlijk makkelijk naar binnen en ik kan me zo voorstellen dat dit op een zomers terras een voltreffer is. Dit ga ik nog in huis halen.

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).