Brouwerij: Moortgat
Regio: België
Fles: Duvel Triple Hop Cashmere, 33cl
Kleur: licht blond
ABV: 9.5%

Cashmere

In maart 2019 kwam Duvel met een nieuwe, zevende variant van de Duvel Tripel Hop op de markt. Dit keer werd gekozen voor de exclusieve hop Cashmere. Met de Tripel Hop – die voor het eerst verscheen in 2007 – wil de meesterbrouwer Hedwig Neven een speciaalbier neerzetten dat bierliefhebbers zal verrassen. Naast Saaz-Saaz en Styrian Golding, de twee hopsoorten die voor de ‘gewone’ Duvel worden gebruikt, wordt voor de Tripel Hop dus een derde hopsoort toegevoegd. De Tripel Hop Citra is zelfs sinds 2017 permanent verkrijgbaar. Maar deze Cashmere was slechts enkele weken beschikbaar en ondertussen nergens meer te vinden. Gelukkig kreeg ik een flesje van mijn gabber Peter. Op deze druilerige namiddag gaat dit biertje ongetwijfeld mijn dag opfleuren. De romige witte kraag met kleine belletjes verdwijnt slechts langzaam.

De typische levendige en licht bittere aromas van Duvel krijgen op de neus inderdaad wat meer fruitige toetsen. Het gaat zelfs de licht tropische kant uit. Citrus en perzik met een vleugje kokosnoot. Iets van meloen en citroengras als je je best doet. Verrassend floraal.

Lekker fris en fruitig in de mond waarbij vooral de citrus en perzik doorschemeren alvorens overmeesterd te worden door de zalige bitterheid die Duvel typeert. Heerlijk dorstlessend, moet ik zeggen. Door de hoge graad van zuurkoolgas, danst hij op de tong en geeft een mondvullend gevoel. Lekker!

In de afdronk wordt deze Duvel licht drogend.

Ik hou wel van een Duvel en de Tripel Hop Citra kan ik ook echt wel smaken, maar deze Cashmere is toch net iets anders. Zoeter, fruitiger en erg interessant. Bedankt, Peter!

Geproefd door Mark Dermul op 11-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).