Brouwerij: Brouwerij Leysen
Regio: België
Fles: Geraldine Tripel, 33cl
Kleur: koper
ABV: 10%

Stoofvleessaus

De Geraldine Tripel is niet zomaar een tripel. Deze rijpte op een Terre Pure Bourbon Barrel uit Kentucky. Het werd gebrouwen door Leysen – een ambachtelijke brouwerij uit Herentals – en gebotteld door Klubb23, een onafhankelijk bottelaar van whisky uit ons eigen landje en heeft een link met een Defender, zoals te zien is op het label (ik dacht dat er een link was met een goed doel, maar kan me dit niet helemaal meer herinneren, waarvoor mijn excuses). Het bier schenk een troebel bruin met een beige kraag met grote bellen die relatief lang stand houdt.

Onmiddellijk erg boozy op de neus, met toetsen van hazelnootpasta, stoofvleessaus en chocolade met pralinévulling. Erg apart, maar wel erg aangenaam.

Prima carbonatie. Lekker zoet, wat ik niet meteen van een tripel verwacht. De toetsen van chocolade zijn onmiskenbaar. Dit lijkt wel vloeibare Nutella. Maar ik moet bekennen dat het me wel erg aanstaat.

Van een afdronk is hier amper sprake. Hij is weg voor je het beseft. Maar het stoort allerminst. Weet je wat? Ik neem nog een slok!

Geen idee of dit bier ondertussen nog beschikbaar is, want ik had het idee dat het een tijdelijk gegeven was. Ik kan er alleszins geen verdere informatie over vinden. Nogmaals mijn excuses. En da’s jammer, want dit was best lekker. Bedankt, Tom!

Geproefd door Mark Dermul op 20-10-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)