Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown Blood Moon Prophecy Imperial Stout, 330ml
Kleur: zwart
ABV: 11%

Bloedmaan

Oooh, da’s een mooie naam. En het label is al even netjes aangepast. Blood Moon Prophecy klinkt al bijna al de titel van een B-horrorfilm, maar het is wel degelijk een Imperial Stout van onze vrienden uit Vosselaar. Als u het niet erg vind, vraag ik me even hardop af wat het verschil dan wel zou mogen wezen met hun Ten Minutes to Midnight Imperial Stout. Wellicht enkele van de ingrediënten, denk ik dan. Hoe dan ook: proeven gaan we doen! Hij schenkt al even gitzwart met een even mokkakleurige schuimkraag die heel de tasting lang overeind blijft.

Lekker romig en intens bitter op de neus. Denk chicorei, toffee en kandijsiroop. Dat laatste domineert. Het is weer zo’n heerlijke stout op de neus, dat doen ze bij de FoxTox Beer Crew toch wel erg goed, hoor.

Op smaak lijkt hij net iets minder vol – nog steeds olieachtig maar niet meteen romig – en bijgevolg minder ‘log’, zeg maar. Ik hoef geen mes en vork te halen om van deze stout te genieten. Het is geen straf. Koffie, kandijsiroop, origine chocolade… hij heeft het weer allemaal. In dit geval lijkt het wel alsof er meer gebruik gemaakt werd van geroosterde mout, die we ook wel kennen als chocolate malt. Het verschil zit ‘m in het mondgevoel, me dunkt. En dat zit goed! Ik vind dat hij eerlijk gezegd gevaarlijk vlot naar binnen kapt…

De afdronk is niet echt lang, maar dat stoort niet in het minst. Op het einde is hij wel verrassend droog.

Wederom een schot in de roos van deze kerels uit Vosselaar. Onvolprezen, zeg ik.

Geproefd door Mark Dermul op 02-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).