Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown When Life Gives You Hops Batch 2022, Double Dryhopped IPA, 33cl
Kleur: amber
ABV: 7%

Pompelmoes

Vorige jaar proefde ik de eerste versie van deze double dryhopped IPA die naar de vreemde naam When Life Gives You Hops luistert. Ik liet me influisteren dat deze versie gemaakt werd met andere hopsoorten om meer hars en tropische toetsen tevoorschijn te halen. Ik ben eens benieuwd. Hij schenkt donkerblond tot amberkleurig met een spierwitte kraag die lang blijft staan.

Citrusschillen, abrikozen en pompelmoes: da’s de neus van deze IPA in een notendop. Wat dat betreft ruik ik eerlijk gezegd weinig verschil met de editie van vorig jaar.

Op smaak is het alleszins raak! Een heerlijke mix van pompelmoes, mango, perzik en abrikoos, gevolgd door een mooi bittertje als van het witte vlees van een pompelmoes. Het verschil met de 2021 editie is klein, maar het is er wel. En ja, ik vind deze net iets beter dan de batch 2021, voor zover dat belangrijk is.

De afdronk is kort, maar wel perfect dorstlessend.

Heerlijke IPA van eigen bodem. Keep ‘m coming, FoxTown!

Geproefd door Mark Dermul op 27-12-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).