Brouwerij: Freddo Fox
Regio: Spanje
Fles: Freddo Fox It’s Not Rocket Science
Kleur: amber
ABV: 7%

Barcelona

Freddo Fox bestaat nog niet eens twee jaar. Deze craft brewery werd opgericht in januari 2021 in hartje Barcelona. Hun biertjes krijgen de gekste namen. In mijn glas zit vandaag een biertje dat ik de handen gestopt kreeg door Jeroen – MEUG – Van Dijck. Hij schenkt amberkleurig, troebel en met een spierwitte kraag van kleine bellen die de proefsessie overleefd.

Op de neus krijg ik flink wat fruitige toetsen, zoals perzik, pompelmoes, ananas en sinaasschillen. Lekker uitnodigend op mijn zonovergoten terras.

Hij is lekker romig in de mond met onmiddellijk weer al dat tropische fruit, aangevuld met een zacht bittertje als van het witte vlees van de pompelmoes. Kapt gevaarlijk vlot binnen.

De afdronk is wat aan de korte kant, maar geen nood, ik neem gewoon nog een slok.

Pittige wegdrinker die me opnieuw bewijst dat IPA (in dit geval New England IPA) echt wel mijn favoriete bierstijl is.

Geproefd door Mark Dermul op 10-07-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)