Brouwerij: Nevel
Regio: Nederland
Fles: Nevel Bast, 37.5cl
Kleur: bruin
ABV: 5.7%

Rode Wijn

Nevel Bast is een bossig, houtig, donker bier met berkenbast, takken van spar, den en sleedoorn. Het is gelaagd, aards en zacht zuur en heeft 14 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Het schenkt een helder chocoladebruin met beige kraag die snel gaat liggen.

Ik krijg eerst hints van rood fruit op de neus, maar die worden al snel overstemt door een licht zure geur van het hout dat gebruikt werd en de rijping. Mooi, hoor. Niets wereldschokken en minder zuur dan ik verwachtte.

Op de tong is het onmiddellijk kruidig, aards met flink wat houttonen, maar krijgt dan weer iets van rood fruit om uiteindelijk qua smaak heel erg aan te gaan leunen bij een glas rode wijn. Een licht bittertje verschijnt. Ik vind dit alles bij elkaar erg lekker. Hij is slechts licht sprankelend en da’s prima.

De afdronk is middellang, zoet en licht zuur maar mooi gebalanceerd.

Leuke verrassing.

Geproefd door Mark Dermul op 10-07-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).