Brouwerij: Tre Fontane
Regio: Italië
Fles: Tre Fontane Sinergia 19, 33cl
Kleur: amber
ABV: 7.3%

Tropische Trappist

Het was dankzij Marc uit Grimbergen dat ik Tre Fontane, de enige Italiaanse trappist, leerde kennen. Maar dit flesje, dat hij me vorige zomer bezorgde, is wel iets aparts. Het is de Tre Fontane Sinergia 19, een samenwerking met de Amerikaanse trappistenbrouwers van Spencer (die ik ook al dankzij Marc leerde kennen). Deze schenkt amberkleurig met een spierwitte kraag die lang blijft staan. En…het is een IPA, mijn favoriete bierstijl, dus dat moet wel meevallen, toch?

De neus flirt met tropisch fruit enerzijds en een naaldbos anderzijds. En dat werkt! Citrus is het leidende fruit, terwijl er ook een  mooi zuurtje verschijnt als van  pompelmoes. Hint van ananas op de achtergrond. Lichtjes tropisch. Dit staat mij heel er gaan.

Ook op smaak zijn het citrus (limoen?) en ananas die de leiding nemen. Hoewel er ook een bittertje present tekent, is dit zeker niet dominant. Dit is vooral tropisch fruitig en erg aangenaam.

En ook in de (weliswaar eerder korte) afdronk krijg ik wederom limoen en ananas.

Dit vind ik alvast heel, maar dan ook heel erg aangenaam.

Geproefd door Mark Dermul op 19-03-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)