Brouwerij: 3 Fonteinen
Regio: België
Fles: 3 Fonteinen Oude Geuze 2019 – Assemblage No 75, seizoen 19/20, 37.5cl
Kleur: goud
ABV: 7.2%

Pinda

De brouwerij 3 Fonteinen ligt in Lot, nabij Beersel. In de Lambik-O-droom kan je hun bieren gaan degusteren, maar ik doe het van achter mijn laptop. In het glas vandaag zit assemblage 75 die bestaat uit 3-jarige lambik (30%) en éénjarige lambik. De oudste werd in 2016 gebrouwen. Deze assemblage is afkomstig uit 5 tonnen en 4 verschillende brouwsels. Hij schenkt troebel goudblond met een mooie witte kraag die relatief lang stand houdt.

Op de neus is het een zoetzure mix van abrikozen en pompelmoes, maar met een geweldige toets van geroosterde pindanoten, echt waar! Dit staat me heel erg aan.

Hij is zoetzuur (meer zuur dan zoet, eigenlijk) met een frisse carbonatie. Wederom pompelmoes en abrikozen, maar ook iets wat me aan ananas doet denken en een bittertje als van druivenpitten. Helaas, van de pindanoten geen spoor meer. Ik heb het mij echt niet ingebeeld (en mijn glas was proper, beloofd!).

De afdronk is een mooie balansoefening tussen bitter en zuur, maar da’s wellicht een open deur intrappen.

En dan te bedenken dat ik een jaar geleden nog geen geuze gedronken had, mijn eerste flink wennen vond en er nu al zot van ben. ’t Kan rap gaan, als ’t lekker is.

Geproefd door Mark Dermul op 09-01-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).