Brouwerij: onbekend
Regio: België
Fles: Yopi
Kleur: blond
ABV: 7.2%

Gado-Gado

Yopi is een biertje dat in het West-Vlaamse Vleteren wordt gebrouwen en dan gerijpt op citrushout. Watte? Jawel, da’s een boom die je in Centraal-Amerika kan vinden. Best ongewoon. Nog ongewoner is het feit dat dit biertje enkel en alleen geschonken wordt in het Gado-Gado restaurant in hartje Patershol. Gent dus. En het is genoemd naar de gastheer van dit Indonesische restaurant, die met een grote glimlach op het label prijkt.

Fris en zomers op de neus met duidelijke toetsen van citrus. Ik moet me inhouden om niet onmiddellijk een flinke slok te nemen. Dit nodigt uit.

Ik houd me niet in en neem een flinke slok. Fris en monter, heerlijk parelend op mout en citroen. Een verfrissende slok die perfect aansluit bij de rijsttafel die we bestelden.

De afdronk is kort, maar kan de pret niet bederven.

Heerlijk verfrissende en luxueuze pint die perfect de Indonesische schotels van chef Siska complementeert. Aanrader in zijn genre (zowel het restaurant als dit biertje).

Geproefd door Mark Dermul op 14-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)