Bottelaar: Liquoma
Regio: Guadeloupe
Fles: Madras Rhum Vieux
Kleur: koper
ABV: 50%

Bubblegum

Vandaag de dag wordt Madras Rhum Vieux nog steeds gebotteld. Op Guadeloupe, nota bene. Maar de rum is wel degelijk een blend van verschillende rum van het eiland, maar welke dat precies zijn is niet bekend. Er zijn maar liefst 6 distilleerderijen op het eiland: Bologne, Damoiseau, Mon Repos, Séverin, Carrere en Musée de Rhum. We gaan het wellicht nooit weten. Alle rum in de blend zijn minimaal 3 jaar gerijpt. Ik heb het voorrecht te proeven uit een fles die in de jaren ’80 van de vorige eeuw gebotteld werd, dankzij een gul sample van mijn vriend Marc uit Grimbergen.

De neus is erg zoet en doet me in eerste instantie aan bubblegum met aardbeiensmaak denken. Dan volgen mandarijn, kiwi en een karrenvracht aan bananen. Kaneel is de specerij van dienst.

Op smaak is het zo zoet dat mijn tanden bijna uit mijn mond vallen. Doet nu niet alleen aan diezelfde bubblegum denken, maar ook aan hoestsiroop en koffielikeur. Maar ik moet bekennen: ik hou wel van dit snoeperige karakter! Het feit dat hij op 50% gebotteld is, geeft hem tevens wat punch.

De afdronk is lang, warm en kruidig maar hij blijft snoeperig zoet tot het laatste moment.

Mooie digestieve rum die perfect bij de koffie past. Echter, ik proefde uit een fles van 40 jaar geleden, dus geen idee hoe deze te vergelijken valt met de hedendaagse bottelingen. Bedankt voor het sample, Marc! Dit was dikke fun.

Geproefd door Mark Dermul op 08-08-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).