Brouwerij: Cantillon
Regio: België
Fles: Cantillon Nath 2020
Kleur: amber
ABV: 5.5%

Rabarber

Nath is een mengeling van 2-jarige Lambik met rabarber. Dit werd al snel het favoriete bier van de vrouw van de brouwer – Nathalie – waardoor hij niet anders kon dan het naar haar te noemen. Ze is lerares in het kleuteronderwijs, vandaar dat het label telkens een tekening van één van haar jonge leerlingen vertoont. Het schenkt amberkleurig met een frisse witte kraag, die razendsnel gaat liggen. Er blijft slechts een film op het bier liggen.

De rabarber is onmiddellijk herkenbaar op de neus. Nu, ik beken, ik hou van rabarber, dus voor mij is dit erg aangenaam. Daarnaast nog een beetje citrus en wat hoppen. Fris en zurig.

Op smaak wordt dat flink wrang, het is waar, maar het blijft gelukkig voldoende zoet om niet helemaal zuur over te komen. Sterker nog, het is dorstlessend en mooi fruitig. Naast de obligate rabarber krijg ik meer pompelmoes en mandarijn. En het heeft voldoende carbonatie waardoor het lekker danst op de tong.

In de afdronk verliest het wat van die zoetigheid en krijgt het weer die lichte wrangheid.

Ik begin deze stijl echt steeds meer te waarderen. Vrouwlief haalt er haar neus voor op. Ik zie dat als een win-win situatie…

Geproefd door Mark Dermul op 17-07-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).