In Malderen, deelgemeente van Londerzeel, vind je op een steenworp van de kerk Brouwerij Vercauteren. Maar brouwerij is eigenlijk een beetje een misnomer. Hoewel… enkele generaties geleden was het wel degelijk een brouwerij en dat zie je vandaag de dag nog aan de infrastructuur waarin deze drankencentrale gelegen is. Vroeger werd er wel degelijk bier gebrouwen, maar naarmate de biermarkt het wat liet afweten ging de familie Vercauteren limonade maken. Ook dat is ondertussen min of meer verleden tijd.

Vandaag de dag is Brouwerij Vercauteren een toonaangevende drankencentrale met een enorm aanbod. Je vind er een uitgebreid assortiment aan bieren (zoals het onder hun goedkeurend oog gebrouwen biertje Kossaat, dat je zeker eens moet proberen), frisdranken, waters, fijne wijnen, schuimwijnen, gedistilleerde dranken zoals likeur, rum, elixirs, vodka, cognac en ga zo maar door. En uiteraard, interessant voor ons Whivies, een mooie selectie whisky’s.

Drankenmarkt Vercauteren is een heus familiebedrijf, dat al meerdere generaties meegaat. Vandaag staan ma en pa Vercauteren nog dagelijks in de winkel, terwijl zoon en zaakvoerder Johan (en zijn al even boomlange broer Bert) alles in goede banen leidt. En ze hebben daar hun handen mee vol, zoals we zelf konden vaststellen op die drukke zaterdagvoormiddag die we er doorbrachten.

Je kan er trouwens tevens terecht voor de huur van tapinstallaties, koelelementen, stoelen, tafels en andere benodigdheden voor een heuse garden party. Van party gesproken, de drankenmarkt beschikt over een leuk zaaltje op de eerste verdieping waar regelmatig whiskytastings worden georganiseerd, dikwijls gevolgd door het ondertussen populaire Whisky Café. De tastings worden steeds door een gastspreker verzorgd en uit de feedback die we kregen werden ze steeds bijzonder gesmaakt! Londerzeel is het einde van de wereld niet, dus de volgende keer gaan we proberen erbij te zijn.

Het volgende Whiskycafé is trouwens nu vrijdag 29/07 vanaf 18u. Iedereen is van harte welkom om samen met tal van andere whisky liefhebbers het weekend gezellig in te zetten.

Ik wil graag Johan bedanken voor de geweldige ontvangst en de heerlijke dram – een heerlijke Bruichladdich 1992 Brunello – die we geserveerd kregen (ondanks het vroege uur van ons bezoek).

Je kan Johan en de zijnen hier terugvinden:

Brouwerij Vercauteren
Malderendorp 27
B-1840 Londerzeel
T 052/399.299
F 052/330.281
info@brouwerijvercauteren.be
www.brouwerijvercauteren.be

Openingsuren:

Elke werkdag van 7u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 18u00
Op zaterdag van 8u00 tot 12u00

Vergeet niet in te schrijven op hun newsletter!