Distilleerderij:
Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythreen batch 07, 50cl
Kleur: clear
ABV:
46%

Yoghurt

Flavour Twentythree is een Nederlandse gin
(gestookt bij Erik Molenaar van Wagging Finger) met een Belgische twist, want
naar een recept van de jongens en meisjes van BYOB-C (zeg ‘biopsy’), oftewel de
Bring Your Own Bottle Club. Abrikozen en rozemarijn, daar draait het in deze
zevende batch om. In tegenstelling tot de zesde batch, heeft deze gin geen
vatrijping ondergaan.

Ja! Dit is geweldig op de neus. De jeneverbes
domineert heel even, maar maakt dan bijzonder snel plaats voor yoghurt met
stukjes abrikoos. Heel romig, bijna melkachtig, op de neus.

Ook op smaak is hij erg romig. Compleet
verstoken van kruidigheid op een tikkeltje rozemarijn en een enkel
peperbolletje na, is hij niet zozeer fruitig dan wel romig zoet. Make sense?

De afdronk is dan weer kruidig warm, wie had
dat gedacht? Maar vergis u niet: het eindstation is een heerlijk bittertje, wat
ik van een gin verwacht.

GIN & TONIC

Ik vulde mijn glas met een grote hoeveelheid
ijs – uiteraard – en wat sinaasappelzeste. Daar voegde ik nog een extra zoetje
aan toe in de vorm van een kaneelstokje. Het geheel overgoot ik met de Fever
Tree Clementine. Een verrassend romige G&T met een oranje twist werd mijn
deel. Abrikozen en appelsienen: het werkt! Feest!

Puur is het een absolute eetlustopwekker, echt
waar. En weet je, hij combineert goed met verschillende tonics, zo veelzijdig
is hij. Mijn favoriete combo is alvast die met de tonic hierboven beschreven,
maar ik zou zeggen: experimenteer er op los.

Geproefd door
Mark Dermul op 22-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).