Distilleerderij:
Miyagikyo
Regio: Japan
Fles: Miyagikyo Bourbon Wood Finish, OB 2018, 1926 bts
Kleur: amber
ABV: 46%

Zoete Boter

Tegelijkertijd
met de Yoichi Bourbon Wood Finish werd deze Miyakikyo gelanceerd. Deze malt (eveneens
uit de Nikka stal) kreeg ook een finish op bourbon vaten.

Zacht,
zoet en ‘groen’ op de neus. Denk aan jonge takken en boterbloempjes. Iets van
rood fruit er onder. Pistache noten. Kweepeer. Flink wat zoete boter. Hint van
eucalyptus. Amper kruiden, behoudens een beetje kurkuma. Het is wel werken,
hoor. De neus is betrekkelijk gesloten, maar handwarmte helpt.

Oh!
Op smaak is het stukken beter. Een pak meer uitgesproken. Rood fruit en
woodsmoke komen eerst, gevolgd door munt, limoensap, peper, zoethout en een
toefje eik. Wat oriëntaalse kruiden. Erg mooi!

De
afdronk is middellang, op

Net
iets beter dan de Yoichi op bourbon (maar ik werk niet met halve puntjes), maar
helaas even duur, zijnde 180 à 200 EUR. Da’s er wat over. Maar wel een erg
lekkere Japanse whisky.

86/100

Geproefd door
Mark Dermul op 17-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).