Onlangs lanceerde MMM – Mark & Manny’s Malts – hun meest recente Interludium, namelijk een Armagnac XO Hors d’Age 10 Year Old van Château Garreau, gelimiteerd tot 50 flesjes en gebotteld op 40% (psssttt… er zijn er nog een paar beschikbaar, dus kijk snel op mmmalts.com).

Het spreekt al bijna voor zich dat Mark onmiddellijk zijn bar (lees: keuken) in trok om te experimenteren met deze geweldige Armagnac en na een viertal pogingen (zwaar werk, dat begrijpt u) slaagde hij er in (naar eigen zeggen) om een geweldige, zomerse cocktail te maken met deze Armagnac.

Hij doopte hem Spritz’Magnac en bestaat uit slechts 5 ingrediënten:

  • 5cl Armagnac XO Hors d’Age 10 Year Old Château Garreau for MMM
  • 5cl Toasted Gin (kan natuurlijk ook met een andere gin, maar deze geniet onze voorkeur)
  • 2 theelepels Amaro di Angostura
  • 4 dashes Angostura Bitters (wij gebruikten de gloednieuwe 200th Anniversary bitter)
  • Fever Tree Mediterranean Tonic

 

Neem een groot (bv. Highball) glas en drop daar een flinke ijsbal in. Voeg achtereenvolgens de Armagnac, gin en Amaro aan toe. Zachtjes roeren gedurende 20 seconden. Schenk dan zachtjes de tonic er bij. Als je mikt op de ijsbal, verlies je de minste bubbels. Simpel, maar effectief trucje. Tot slot nog vier dashes van de bitters en je Spirz’Magnac is klaar.

Laat de zomer maar komen!