Bottelaar: Bakery Hill
Regio: Australia
Fles: Bakery Hill Peated Malt, 500ml
Kleur: goud
ABV: 46%

Nat
hout

Sinds enkele
jaren brengt Bakery Hill een geturfde malt op de markt, waarvoor gebruik wordt
gemaakt van Australische turf. Hun eerste versies, echter, werden nog met turf
uit het Verenigd Koninkrijk geproduceerd. Deze Peated Malt is er zo één van.

Nat hout! Dat is het
eerste wat ik ruik als ik mijn neus in het glas stop. Dat wordt onmiddellijk
gevolgd door hazelnoten en nougat. Aarde, ook. Dan wordt hij heel moutig. Goeie
neus.

De aanzet is zacht en
weinig gekruid. Ook de turf is eerder discreet en laat het woord vooral
graankoekjes, wit brood, hints van appelsien en noten.

De afdronk is kort
met een hint van pure chocolade en kruidnagel. Walnoten op het sterfbed.

Met dank aan Niek
& Ilse die een miniatuurtje voor me meebrachten.

83/100

Geproefd
door Mark Dermul op 03-08-2014
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).